Over mij..

 

Opgegroeid boven de smederij in de binnenstad van Harlingen is het er met de paplepel ingegoten.. Vanuit het raam een prachtig uitzicht op de historische Grote Sluis, beneden in de smederij waren de klappen op het aambeeld te horen en te voelen. De rook van het smidsvuur kroop door de vloernaden de huiskamer binnen.  Welke smederij ik nu ook binnenstap, het blijft altijd een gevoel van thuiskomen. 

De afgelopen 20 jaar ben ik actief geweest op het gebied van restaureren en conserveren van ijzerwerken. Na een omscholingstraject van 2 jaar ben ik bij mijn vader als leerling constructie-bankwerker begonnen. De smederij in de binnenstad had inmiddels plaats gemaakt voor een constructiewerkplaats op een industrieterrein. Een eigen stralerij en spuiterij maakte dat we kant en klare eindproducten konden leveren. Om het bedrijfsproces van binnen en van buiten te leren kennen heb ik zelf ruim drie jaar in de stralerij en spuiterij gewerkt. In het jaar 2000 heb ik het bedrijf overgenomen en restauratie weer tot  speerpunt gemaakt.
In mij eeuwige zoektocht naar kennis heb ik mijn studie opgepakt en ben ik in 2006 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam.

In 2004 kwamen de eerste stalen ramen op ons pad, toen een uitdaging waar we ons in vastgebeten hebben. Niet onverdienstelijk bleek achteraf,  in de daarop volgende jaren hebben we ons als bedrijf gespecialiseerd in het restaureren van stalen ramen. Een goede keuze, want de unieke combinatie van restaureren en conserveren maakte dat we hoogwaardige kwaliteit konden leveren en grote projecten konden aannemen. Duizenden vierkante meters aan stalen ramen zijn er door onze handen gegaan. De Eerste Openluchtschool voor het Gezonde Kind in Amsterdam is ons meest prestigieuze project geweest. Nog steeds kijken we er met gepaste trots op terug. 

De opgedane kennis en ervaring in dit vakgebied  is de basis voor het huidige advies- en onderhoudswerk wat ik nu doe. 

 

 
" With a father who is a fabulous craftsman, I was raised with the fundamental belief that it is only when you personally work with a material with your hands, that you come to understand its true nature, its characteristics, its attributes, and I think - very importantly - its potential".    Jonathan Ives    

"With a father who is a fabulous craftsman, I was raised with the fundamental belief that it is only when you personally work with a material with your hands, that you come to understand its true nature, its characteristics, its attributes, and I think - very importantly - its potential".

Jonathan Ives