Kennis is pas macht als je het met anderen kunt delen
 want het feit dát je het deelt is belangrijker dan de illusie het te bezitten.

 

Door het geven van cursussen bij het Nationaal Restauratiecentrum en de Gemeente Amsterdam (BMA) breng ik mijn kennis en ervaring over op anderen.  Mijn ruime werkvloerervaring geeft mijn cursussen een eigentijds en interactief karakter. Zeer tot de verbeelding sprekend voor zowel timmerlieden als beleidsmakers.

Nationaal Restauratiecentrum
Download hier de brochure: cursusaanbod 2018 van het Restauratiecentrum. De cursus  smeedwerk en ijzerwaren behandelt hang- en sluitwerk, smeedwerk, conserveren en restaureren. De dilemma's en de vraagstukken die naar boven komen worden bespreekbaar gemaakt tijdens de cursus. Door middel van presentatietechnieken wordt er veel met beeldmateriaal gewerkt.

Bureau Monumenten en Archelogie (Gemeente Amsterdam)
Sinds een aantal jaar verzorgt Bureau Monumenten & Archeologie (BMA) de cursus Restauratietechniek voor monumenten. Deze cursus is bedoeld voor diegenen die tijdens hun werk te maken hebben met onderhoud, restauraties en verbouwingen van monumenten. De cursus is opgezet door het BMA dat dagelijks te maken heeft met vragen uit de praktijk. Ik verzorg in deze het onderdeel restauratiemethodieken ijzerwerken.