Het werk prijst zijn meester!
Vanuit een passie voor het oude ambacht en van begin vorige eeuw restaureren wij (jonge) monumentale ijzerwerken. De toegepaste technieken van de eerste helft van de vorige eeuw zijn divers, veelzijdig, creatief en vooruitstrevend, dit spreekt ons aan en voelt letterlijk als thuiskomen. 

Smidsbankwerken
Wij zijn smidsbankwerkers, dit houdt in dat het bekende smeedwerk slechts een onderdeel van ons werk is. Wij maken gebruik van technieken die 100 jaar geleden ook al toegepast werden, onder andere: lassen (autogeen en elektrisch), klinken, solderen, boren, tappen, snijden, draaien, richten en (af)stellen. Vanzelfsprekend passen we hier en daar ook modernere technieken toe.

NON Ferro
Naast ijzer en staal werd er ook messing en brons toegepast, denk aan de scharnieren en het het sluitwerk op stalen ramen en deuren. Met onze partner Koperslagerij Julius Baller  hebben we een nauw samenwerkingsverband waarbij we de specifieke kennis, kunde en ervaring letterlijk in huis hebben. Naast reparatie van hang- en sluitwerk kunnen we op kleine schaal ontbrekende onderdelen nagieten in brons.

Kwaliteit/prijs
Zonder met de (stalen) deur in huis te vallen durven we te zeggen dat we gaan voor kwaliteit. Gerestaureerde ijzerwerken moeten minstens een halve eeuw mee kunnen gaan. Een goed restauratieplan, voldoende tijd en vakmanschap liggen hieraan ten grondslag. Conservering speelt een cruciale factor bij een geslaagd restauratieproces, tijdens de restauratie moet er op voorhand al rekening gehouden worden met de conservering, de zwakke plekken zijn namelijk altijd de contactvlakken. Vijftig jaar ervaring in de conservering heeft ons geleerd deze valkuilen te herkennen en er naar te handelen. 
                                          

Het werk prijst zijn meester!