Het werk prijst zijn meester!
Vanuit een passie voor het oude ambacht en van begin vorige eeuw restaureren wij (jonge) monumentale ijzerwerken. De toegepaste technieken in de eerste helft van de vorige eeuw waren divers, veelzijdig, creatief en vooruitstrevend, dit spreekt ons aan en voelt letterlijk als thuiskomen. 

Smidsbankwerken
Wij zijn smidsbankwerkers, dit houdt in dat het bekende smeedwerk slechts een onderdeel van ons werk is. Wij maken gebruik van technieken die 100 jaar geleden ook al toegepast werden, onder andere: lassen (autogeen en elektrisch), klinken, solderen, boren, tappen, snijden, draaien, richten en (af)stellen. Vanzelfsprekend passen we hier en daar ook modernere technieken toe.

Reparatie gietijzeren punten door middel van hardsolderen

NON Ferro
Naast ijzer en staal werd er voeger ook veel messing en brons toegepast, denk aan de scharnieren en het sluitwerk op stalen ramen en deuren. Zelf voeren we allerhande reparaties aan messing, brons en koper uit, voor nieuwe onderdelen hebben we een breed netwerk waar we graag op terugvallen.

Scharnieren van een stalen raam, schoongestraald en gereed voor reparatie.

Kwaliteit/prijs
Zonder met de (stalen) deur in huis te vallen durven we te zeggen dat we gaan voor kwaliteit. Gerestaureerde ijzerwerken moeten weer een leven lang mee kunnen gaan. Een goed restauratieplan, voldoende tijd en vakmanschap liggen hieraan ten grondslag. Conservering speelt een cruciale factor bij een geslaagd restauratieproces, tijdens de restauratie moet er op voorhand al rekening gehouden worden met de conservering, de zwakke plekken zijn namelijk altijd de contactvlakken. Vijftig jaar ervaring in de conservering heeft ons geleerd deze valkuilen te herkennen en er naar te handelen. 
                                          

Het werk prijst zijn meester!